Het plan

Kaapvaarder telt 32 nieuwbouw herenhuizen, allemaal koopwoningen. In de praktijk is straks elke woning anders, dankzij jouw persoonlijke invloed. In de basis zijn er 4 typen, waar je veel op kunt variëren. Elke woning heeft minimaal 3 slaapkamers. Ook een 4e slaapkamer is mogelijk.

ai_Kaapvaarder_totaal

Architectuur

Heel bijzonder zijn de prachtige gevels van elke woning. De detaillering en de materialen zijn van een kwaliteit die je zelden ziet bij nieuwbouw. Denk aan natuursteen op de begane grond, bijzondere voordeuren. Het project heeft van zichzelf al veel variatie en via persoonlijke keuzes kun je de woning nog meer naar je hand zetten. Het ene herenhuis heeft een erker, het andere een opbouw in de gevel. Vrijwel geen enkele gevel is hetzelfde. Daarmee sluit Kaapvaarder goed aan op het historische straatbeeld van Katendrecht. Dat is machtig mooi thuiskomen!

Inspiratie

Vlakbij op de Kaap vind je een mooi voorbeeld van gedetailleerde architectuur: Kaap Belvédère aan de Katendrechtselaan (naast het Verhalenhuis) is van dezelfde architect. Kaapvaarder wordt niet exact hetzelfde, maar dit is wel een mooie referentie voor de verfijnde architectuur.

Woonstad Rotterdam, Kaap Belvedere Fase 1

Sfeer

Ook in jouw huis heb je straks die hoge kwaliteit. Mooie materialen in grote ruimten. De hoge plafonds van maar liefst 3 meter of nog hoger geven veel sfeer aan je woonkamer. Welke indeling vindt jij ideaal? Elke woning heeft minimaal 3 slaapkamers. Bij woningen met een zolder maak je eenvoudig een 4e slaapkamer.
  shutterstock_56478457_optimized  

 
Buitenruimte

Middenin het bouwblok vind je een zogeheten daktuin: een dek ter hoogte van de eerste verdieping. Dit onttrekt de ondergelegen parkeerplekken aan het zicht. Vanuit je herenhuis loop je zo je eigen privédeel van de daktuin op. Bij de meeste woningen is dat circa 32 m2 groot. Daarnaast heeft de daktuin een gezamenlijk deel, waar je je buren ontmoet en kinderen veilig kunnen spelen. Daarnaast heeft een deel van de woningen de mogelijkheid van een heerlijk dakterras. Deze optie is er zowel bij drie- als vierlaagse woningen.
 shutterstock_192449156_optimized

 
Parkeren

Parkeren doe je bij Kaapvaarder direct achter je eigen woning. De auto’s staan geparkeerd onder de daktuin, dus overdekt, aan het zicht onttrokken en uiteraard alleen toegankelijk voor de bewoners van Kaapvaarder. Elk woning heeft minstens 1 eigen parkeerplaats. De meeste woningen hebben zelfs 2 parkeerplaatsen. Bij woningtype Corneel staat je auto in je eigen garage.